Dag baby… hallo dreumes!

Van newborn kleine frummel, naar een baby die de wereld gaat ontdekken, en nu is er opeens een dreumes!

Een jaar, wat vliegt dat voor bij. Afscheid van een fase en welkom aan een nieuwe!

 

Als gisteren…

Voor mijn gevoel is het gisteren dat mijn weeën begonnen en wij uiteindelijk ouders werden van een prachtig kereltje. Maar niets is minder waar. Hij is deze week 1 jaar oud geworden… Zo ontzettend bizar! De tijd is voorbij gevlogen.

Terugdenken aan de bevalling

Altijd als ik jarig ben en ik zie op die bewuste dag een van mijn ouders, zeggen ze bijna altijd wel iets over de dag dat ik geboren werd. Tijdstippen worden herhaald, wat voor het weer het was, hoe de bevalling ging, noem het maar op. Ik vond het altijd wel grappig maar voor mij was die informatie als kind nooit zo belangrijk. Nu ik zelf moeder ben snap ik mijn ouders helemaal. Je beleefd zo’n grote gebeurtenis eigenlijk weer een keer opnieuw. Aangezien onze zoon heel vroeg in de ochtend geboren is, was ik vooral de dag voor zijn verjaardag veel met mijn bevalling bezig. Hoe laat is het? Oh dan kwam nu de verloskundige weer een check doen, enzovoort. Bijzonder hoe je zo’n gebeurtenis met je meedraagt.

Maar ook op zijn verjaardag zelf stond ik in mijn hoofd stil bij die dag een jaar ervoor. En gelukkig had mijn man het ook, dus niet enkel een vrouwendingetje…

Zo gek…

Ik heb natuurlijk al veel verjaardagen meegemaakt en veel kinderverjaardagen vanaf de zijlijn gezien met het hele circus dat erbij komt kijken. En opeens… was ik het zelf. Ik was zelf aan het knutselen voor een traktatie, samen met mijn man hingen we de avond ervoor de vlaggen op in huis en het leukste: we bedachten samen hoe we die eerste verjaardag met zijn 3-en wilden starten!  Ik vond het ergens zo onwerkelijk dat ik nu al die dingen voor en met mijn eigen kind aan het doen was. Maar ik genoot ervan!

Feest!

Op de dag zelf op bed alle cadeaus uitgepakt, gezongen, de post opengemaakt. Lekker even spelen met het speelgoed. Bezoek hadden we verdeeld over momenten eerder en later die week. Op zijn verjaardag zelf kwamen ook opa’s en oma’s hem opzoeken. De rest van de dag lekker met elkaar, rommelen en vooral samen zijn.

Opvang

Ook op de opvang werd zijn verjaardag gevierd met een traktatie, muziek maken en een feestmuts. Als ouders ben je daar geen deelgenoot van, maar het is erg leuk dat ze er wel aandacht aan besteden.

 

Dreumesfase it is!

Aan het einde van de rit is onze kleine man flink verwend met allerlei leuks, toegezongen, taart gegeten, de hele riedel. Een hele berg cadeaus rijker en een jaar ouder! Nu gaan we op naar de nieuwe fase. Van woordjes zeggen, lopen, steeds meer leren en genieten. Maar ook uitdagingen in opvoeden, het opzoeken van grenzen en het uitvinden van onszelf als ouders van een dreumes. Ik heb er alle vertrouwen in!

ik vind het leuk jou als lezer te leren kennen, dus laat gerust een berichtje achter onderaan deze blog.

Als je behoefte hebt aan contact of mijn ervaring op een bepaald gebied, neem dan contact met me op!

Recente blogs

Hieronder vind je mijn recente blogs, nog eentje lezen maar?

Mijn kind in deze wereld

Mijn kind in deze wereld

De wereld is in beweging, misschien wel meer dan ooit. Kinderen moeten hier hun weg in zien te vinden. Hoe voelt dat als moeder? Hoe ga je daarmee om?  De kenmerken van een schoolplein Het is een mooie dag en ik laat mijn hond uit. Ik kom daarbij altijd langs een...